به گزارش راهبرد معاصر محققان و اندیشمندان زیادی برای تحقیق درباره ویروس کرونا و کشف ویروس کرونا به یافته های جدیدی دست یافتند. یکی از این یافته ها این است که ابتلا به کرونا در افراد با گروه خونی آنان رابطه دارد. به تازگی خبری مبنی بر اینکه افراد دارای گروه خونی o به کرونا مبتلا نمی شوند. اما واقعا گروه خونی o+ کرونا نمی گیرند؟
در نتایج این مطالعات گفته میشد که افراد با گروه خونی A نسبت به دیگر گروههای خونی و به خصوص نسبت به گروه خونی O، در مقابل ویروس کرونا آسیبپذیرتر هستند چرا که بنا بر نتایج این مطالعات، اغلب مبتلایان بستری در بیمارستانها، دارای گروه خونی غیر از O یا AB بوده و گروه خونی A داشتند.
در یکی از این مطالعات که بر 2 هزار و 173 مبتلای بستری در سه بیمارستان چین انجام شد، فقط 10 درصد از مبتلایان، گروه خونی AB و 25 درصد، گروه خونی O داشتند درحالی که باقی مبتلایان، گروه خونی A و B داشتند و به استناد این تحقیقات، گفته میشد که گروه خونی A نسبت به سایر گروههای خونی، بیشتر مستعد ابتلا به عفونت است.
حالا با گذشت 4 ماه از شیوع این بیماری در سراسر جهان و در حالی که تعداد مبتلایان به بیش از دو میلیون و 160 هزار نفر رسیده، تحقیقات درباره مصونیت یا خطرپذیری گروههای خونی، به نتایج قطعیتری نزدیک شده هرچند که هنوز جامعه پزشکی بر این یافتهها مهر تایید صددرصدی نمیزند.بنا به نتایجی که تا امروز توسط محققانی در دانشگاههای معتبر جهان همچون دانشگاه ویرجینیا انجام شده، گروههای خونی از بابت قندها و پروتئینهای همراه با یکدیگر متفاوت هستند و همین تفاوت، به مصونیت یا استعدادپذیری گروه خونی در مقابل ویروس منجر میشود.
با وجود این نتایج تحقیقات، جامعه پزشکی متفق است که «هیچ گروه خونی از ابتلا به بیماریهای ویروسی و عفونی مصون نیست» و مسعود مردانی؛ عضو کمیته علمی مقابله با کرونا هم تاکید دارد که ارتباط بین گروه خونی و ابتلا به کووید 19، هنوز در مرحله تحقیق و پژوهش است و با وجود ادعایی که چند روز قبل یک اپیدمیولوژیست در یک برنامه تلویزیونی داشت و نوید میداد که دارندگان گروه خونی O کمتر از باقی مردم در معرض خطر ابتلا به کووید 19 هستند، اما همین دارندگان گروه خونی هم در صورت بی توجهی به خود مراقبتی یا مواجهه با یک مبتلای کووید 19 و رعایت نکردن فاصلهگذاری اجتماعی، حتما از آلودگی به ویروس کرونا در امان نخواهند بود.
در پژوهش اخیری که در چین صورت گرفت، به این نتیجه رسیدند که افراد با گروه خونی A ممکن است ریسک بیشتری نسبت به افراد دارای گروه خونی O در ابتلا به کروناویروس جدید داشته باشند.
کارشناسان اظهار داشتند که تحقیق جالب و تامل برانگیز است اما مطالعات بیشتری برای تایید نتایج لازم است.
کارشناسان اضافه کردند که پژوهش های گذشته نشان از ارتباط گروه خونی و بیماری ها دارد ؛ مانند بیماری آنفولانزای معده (گاستروانتریت) و نیز خطر ابتلا به سکته مغزی و اختلال شناختی.
تمام داده ها و آمار های ذکر شده بر اساس اطلاعات موجود در زمان منتشر شدن مقاله است. بعضی از اطلاعات ممکن است به روز نباشد.
اگر اخیرا مشغول گشت و گذاردر اینترنت بوده باشید، ممکن است متوجه شایعاتی در مورد ارتباط گروه خونی و کرونا ویروس جدید شده باشید. این موضوع به این دلیل است که مطالعه ی جدیدی به این نکته اشاره می کند که افراد با گروه خونی A ممکن است بیشتر از سایر افراد، مستعد ابتلا به ویروس باشند و افراد با گروه خونی O ممکن است در برابر ویروس، بیشتر در امان باشند.
این خبر بعضی از کارشناسان را از این موضوع نگران کرد که افراد با گروه خونی A ممکن است وحشت کنند و یا نگران شوند؛ و افراد با گروه خونی O ممکن است کمتر احتیاط کنند یا بیش از حد از خودشان مطمئن باشند.
دکتر مری کوشمن (Dr. Mary Cushman) دارای مدرک کارشناسی ارشد، متخصص خون و استاد دانشکده پزشکی لارنر در دانشگاه ورمونت اظهار داشت: ” از این نتایج نمی توان برای کاهش اقدامات پیشگیرانه ای استفاده کرد که هر کس با صرف نظر از گروه خونی اش، موظف به رعایت آن هاست.
دکتر کوشمن در ادامه گفت: “در این اخر هفته، فردی در شبکه های اجتماعی کنجکاو بود که آیا باید افرادِ با گروه خونی O در خانواده مسئول کارهای بیرون از خانه مانند خرید کردن شوند؟ ” وی ادامه داد: ” ما بطور قطع نمی خواهیم که مردم فکر کنند که چون دارای گروه خونی O هستند، در برابر ابتلا به ویروس در امانند و نیازی به رعایت اقدامات پیشگیرانه ندارند”
آنچه پژوهش در مورد رابطه ویروس کرونا و گروه خونی بررسی می کند:
پژوهش اخیر (برای مشاهده پژوهش کلیک کنید) در ووهانِ چین صورت گرفته است، جایی که اولین مورد های ابتلا به COVID-19 کشف شد.
این تحقیق در یک وب سایت منتشر شد اما هنوز بررسی دقیقی بر روی آن صورت نگرفته است.
در این مطالعه، دانشمندان گروه خونی 2،173 مورد مبتلا به COVID-19 را مورد بررسی قرار دادند و نتایج را با درصد توزیع گروه خونی در مردم آن ناحیه مقایسه کردند.
آنها پی بردند که درصد توزیع در جمعیت نرمال برای گروه خونی A 31%، گروه خونی B 24%، گروه خونی AB 9% و گروه خونی O 34% بود؛ و در جمعیت مبتلا به ویروس، گروه خونی A 38%، گروه خونی B 26%، گروه خونی AB 10 % و گروه خونی O 25 % افراد را تشکیل می دادند.
محققان به این نتیجه رسیدند که ” افراد با گروه خونی A در مقایسه با باقی افراد جامعه بصورت قابل توجه ای ریسک بیشتری برای ابتلا به COVID-19 دارند. در حالی که افراد با گروه خونی O در مقایسه با افراد بدون گروه خونی A، بصورت قابل توجه ای از ریسک کمتری برای ابتلا به بیماری برخوردارند.”
بازخورد های این پژوهش
پاتریشیا فاستر (Patricia Foster) دارنده مدرک دکتری، میکروب شناس و استاد زیست شناسی در دانشگاه ایندیانا گفت: “این یک پژوهش جالب است اما نیاز به تایید دارد. اگر آن ها بتوانند اعداد قابل اطمینان تر و مطالعات وسیع تری را به عمل برسانند، این چیزیست که ارزش توجه کردن دارد.”
دکتر کوشمن اظهار داشت :” این مقاله هنوز نیازمند یک بررسی جامع است، اما بنظر می رسد که راهبرد های مورد استفاده مناسب بوده اند. آن ها یافته های بخصوصی را برای گروه خونی های معینی تفسیر کردند، اما من فکر می کنم که خلاصه آنچه آنها مشاهده کردند این بود که افرادِ با گروه خونی O نسبت به دیگر گروه های خونی، ریسک پایین تری برای ابتلا به عفونت دارند.”
او اضافه کرد: “این موضوع بسیار متقاعد کننده است و نتایج آنچنان تعجب برانگیز نیست از آنجایی که ما میدانیم گروه خونی در زمینه ها و ویروس های دیگر اهمیت دارد”.
گروه خونی و بیماری ها
متخصصان می گویند که تحقیقات نشان داده که بیماری های زیادی با نوع گروه خونی پیوند خورده است.
دکتر کوشمن گفت: “ما به این نتیجه رسیدیم که گروه خونی AB با ریسک ابتلا به سکته مغزی و در کل با ریسک ابتلا به اختلال شناختی در ارتباط است، اگرچه در همه پژوهش ها آن موضوع قابل مشاهده نبود.”
او اضافه کرد:” گروه خونی O در مقایسه با سایر گروه های خونی، باعث محافظت در برابر حمله های قلبی و لخته های خونی در سیاهرگ ها، که به ترومبوز سیاهرگی شناخته شده است، می شود.”
کوشمن اظهار داشت: ” ما هنوز به مکانیسم آن پی نبردیم اما می دانیم که تفاوت ها در گروه خونی باعث تفاوت هایی در فاکتور های انعقادی معینی و همچنین فاکتورهایی که در سیستم گردش خون با اتصالات بین سلولی در دیواره رگ های خونی مرتبط هستند، می شوند.”
دکتر فاستر از ارتباط بین بیماری های روده ای مانند نورو ویروس و گروه های خونی گفت: ” نورو ویروس دلیل واضح بیولوژیکی دارد که چرا گروه خونی باید تفاوتی ایجاد کند، در واقع نورو ویروس با استفاده از قند های موجود بر سطح سلول است که خود را به سلول متصل می کند.”
به طور کلی افرادی که آنتی ژن H1 را نمی سازند و آنهایی که گروه خونی B دارند، تمایل به مقاومت در برابر بیماری دارند در حالی که افراد با گروه خونی A، AB یا O مستعد ابتلا به بیماری هستند.
نکاتی که باید در خاطر داشت
کوشمن گفت: ” در آخر ما نخواهیم فهمید که با این اطلاعات باید چه کار کنیم، از عفونت جلوگیری کنیم یا به درمان آن بپردازیم. به عنوان مثال، من نمیخواهم اقدامات پیشگیرانه را برای افراد کادر درمانی با گروه خونی O آسان کنم. این مطالعه به معنای ایمن بودن آنها نیست.”
او گفت:” همه افراد باید به شستن دست هایشان ادامه دهند، از دیگران فاصله بگیرند و به تمام توصیه های کارشناسان سلامت عمومی را عمل کنند. فعلا همه ما منتظر واکسن کرونا هستیم.